byggarbetsmiljösamordnare

Söker du efter en utbildning i Byggarbetsmiljösamordning, BAS-P & BAS-U? Klicka här!

Varför arbetsmiljöutbildning?

Arbetsmiljölagen gäller alla som jobbar i Sverige, från sommarjobbare till de med deltid- eller heltidstjänster. Syftet med en god arbetsmiljö är att förebygga olycksfall och att stävja ohälsa. På varje arbetsplats är arbetsgivaren ansvarig för arbetsmiljön.

Arbetsmiljö är ett brett begrepp som inte bara innefattar den fysiska arbetsmiljön och säkerheten på en arbetsplats. Arbetsmiljö syftar till alla möjliga delar och element som på något sätt är med och påverkar dig och ditt arbete.

Vad är det som egentligen skapar friska och hälsosamma arbetsplatser? Genom våra utbildningar får du lära dig hur arbetsbelastning, kränkande särbehandling och arbetstiden har betydelse för prestationen. Eller hur du påverkas av buller, ergonomi och tunga lyft.

En god arbetsmiljö och arbetsmiljöarbete leder till ökad trivsel, kreativitet och produktivitet. Läs mer om vårt breda utbud av arbetsmiljöutbildningar här.

Riskbedömning av arbetsmiljön

Arbetsmiljö för skyddstekniker och arbetsmiljöutvecklare

Vårt heltäckande program för dig som är arbetsmiljöansvarig, arbetsmiljöutvecklare eller skyddsombud. I programmet ingår 7 lärarledda utbildningar och ett projektarbete, totalt 19 kursdagar, dessutom ingår 7 av Trainors webbkurser. Kurserna kan även beställas separat. Ett fungerande arbetsmiljöarbete är avgörande för att främja god hälsa och förebygga orsaker till ohälsa på jobbet. Vårt arbetsmiljöprogram ger dig som arbetar med arbetsmiljöfrågor eller har ett arbetsmiljöansvar på din arbetsplats, en komplett grund för ett professionellt arbete med arbetsmiljöfrågor.

Vår poddserie om Arbetsmiljö

Crop fe5 u8 L0 bc21ead6 be7d 424b 9b09 e0a4bb406598

Lagar & regler

Du får en övergripande bild om hur regelverken kring arbetsmiljö är uppbyggda och en genomgång av de viktigaste delarna.

Beställ kurs
SAM courses

SAM

Efter kursen har du kunskap om hur det systematiska arbetsmiljöarbetet tillämpas i praktiken och förstår dess effekter.

Beställ kurs

Det här Trainors serie av webbkurser som handlar om din arbetsmiljö. Gemensamt för kurserna är att du kan välja om du vill läsa kursen via trainor.se, här finns texter, bilder och intervjuer med vår arbetsmiljöexpert med avslutande kunskapstest. Eller så kan du lyssna på hela kursen i vår podd "Heja arbetsmiljön" (som finns där poddar finns) när du promenerar, kör bil eller ligger i hängmattan.

Lyssna gratis på kursen i den poddspelare du använder.

Revision courses

Revision

Bra internrevisioner kan förebygga ohälsa på arbetsplatsen, minska risken för onödiga arbetsmiljöbelastningar eller rädda liv.

Beställ kurs
OSA course

OSA

Ett fungerande arbete med den organisatoriska och sociala arbetsmiljön är en framgångsfaktor för effektiva och hälsosamma arbetsplatser.

Beställ kurs

Våra experter

Den här serien är utbildning i intervjuform. Vi frågar ut Janke Vikholm och Martin Freed som pedagogiskt berättar om respektive område utifrån egna erfarenheter och sin mångåriga expertis.

Janke är och har varit konsult, chef, talare, föreläsare, debattör och tagit fram utbildningar för såväl inom högskola som näringsliv.

Martin är utbildare med spetskompetens inom området arbetsmiljö, hållbarhet och ledningssystem, han är en uppskattad pedagog och inspiratör.

Godkänd utbildningsanordnare hos AFA

Trainor är godkänd utbildningsanordnare av arbetsmiljöutbildningar av AFA Försäkring. Det innebär att företag kan ansöka om ekonomiskt stöd vid utbildning av chefer och arbetsmiljö- eller skyddsombud. Stödet täcker upp till 70% av kostnaderna och gäller flera grund- och vidareutbildningar inom arbetsmiljö och säkerhet.

Som samordnare erbjuder Trainor webbkurser, öppna kurstillfällen, anpassade livesändningar såväl som företagsförlagda utbildningar. Det går att söka stöd för alla våra utbildningar inom Bas-P och Bas-U.

Vill du veta mer?