Alla nyheter

Trainor och Åsbro Kursgård – Samarbete för framtidens distributionselektriker

Trainor har nu inlett ett samarbete med Åsbro Kursgård, Sveriges största utbildare inom elproduktion och eldistribution.

Trainor har nu inlett ett samarbete med Åsbro Kursgård, Sveriges största utbildare inom elproduktion och eldistribution. Från och med hösten 2024 kommer alla praktiska moment i Trainors utbildning för distributionselektriker att genomföras i Åsbro.

"Vi är otroligt nöjda med detta samarbete. Det är en viktig del i vårt ständiga arbete med att höja kvaliteten på vår utbildning. Dessutom ger det större möjligheter för oss att skräddarsy utbildningspaket för våra kunder," säger Lena G. Olsson, affärsutvecklingschef på Trainor.

Åsbro Kursgård erbjuder Sveriges största övningsområde för elkraft, med installationer från 0,4 kV till 400 kV, ledningar, ställverk, stationer, ett gediget kabelnät och en komplett vattenkraftsimulator med tillhörande kontrollutrustning. Genom detta samarbete får Trainors elever som läser inriktningen distributionselektriker tillgång till ett imponerande 130 hektar stort övningsområde.

"Att kunna erbjuda våra elever att utföra alla praktiska övningar i en autentisk miljö är en ovärderlig erfarenhet för framtiden. I övrigt studerar eleverna de teoretiska delarna på distans, precis som vanligt," tillägger Lena G. Olsson.

För Åsbro Kursgård innebär samarbetet att de kan bredda sin kursportfölj:

”Nu kan vi erbjuda även de distansutbildningar som Trainor har inom vuxenutbildning. Dessutom får vi möjlighet att erbjuda vissa av våra andra kurser som eLearning och livesänt," säger Mikael Carlsén, vd på Åsbro Kursgård.

Trainor ser nu fram emot att fortsätta leverera högkvalitativ utbildning inom elsäkerhet tillsammans med Åsbro Kursgård.

För mer information, kontakta Lena G. Olsson:
lena.g.olsson@trainor.se
Tel: 010-122 18 30 / 070-628 95 31