Alla nyheter

Sara Zetterberg är ny VD för Trainor Sverige

- Med en stabil bakgrund från EdTech-branchen, som nätverksbyggare och grundare, är vi säkra på att Sara är rätt person för att leda och vidareutveckla Trainor Sverige och Distansia, säger Stian Martinsen, CEO Trainor.

- Med en stabil bakgrund från EdTech-branchen, som nätverksbyggare och grundare, är vi säkra på att Sara är rätt person för att leda och vidareutveckla Trainor Sverige och Distansia. Sara är en trygg ledare och en skicklig och orädd strateg. Vi är glada för att starta den här resan tillsammans med henne, säger Stian Martinsen, CEO Trainor.

Sara Zetterberg kommer närmast från EdTech-företaget Haldor i Sundsvall. Ett företag som hon var med och grundade och har varit VD för de senaste 7 åren. Haldor utvecklar pedagogiska tjänster som är integrerade i Microsoft Teams och gör att skolor kan nyttja Teams bättre i sin undervisning.

Hon tar nu över ledaransvaret efter Peter Svarrer, som har varit interim VD för Trainor Sverige sedan april 2023.

- El är en framtidsbransch och behovet av kompetenta och säkerhetsmedvetna yrkeskunniga är alltmer avgörande. Trainor är ett fantastiskt företag som sitter på så mycket kompetens, engagemang och ett omfattande utbildningsutbud inom elsäkerhet. Jag ser verkligen fram emot att vara med och bidra till att forma en säkrare och mer hållbar bransch, säger Sara Zetterberg.

- Det finns ett stort intresse för hela Trainors kursutbud, inklusive Elektrikerskolan och vårt systerbolag Distansias auktorisationsutbildningar. Framåt vill vi att fler ska upptäcka våra fantastiska e-Learning-kurser, som produceras av Trainor tillsammans med etablerade branschexperter. Det är framtidens digitala utbildning som verkligen sätter oss i framkant, säger Sara Zetterberg.

Om Trainor:

  • Trainor har över 30 års erfarenhet av utbildning inom elsäkerhet och explosionsrisker.
  • Utbildar över 120 000 kursdeltagare per år.
  • Trainor har 110 anställda i Norge och Sverige. Trainor Sverige har cirka 30 anställda och systerbolaget Distansia 8 anställda.
  • Huvudkontor i Tønsberg, Norge. Huvudkontoret för Trainor Sverige ligger i Sundsvall.
  • Huvudägare: Apave Group (sedan augusti 2023)