Alla nyheter

Nära samarbete för att säkra BTEAs kompetensutveckling

"Trainor strävar alltid efter att hjälpa till och hitta bra lösningar." Det menar Anders Johansson, arbetsledare på Bergs Tingslags Elektriska AB (BTEA), ett elnätsföretag baserat i Jämtländska Åsarna.

BTEA distribuerar miljövänlig energi till kunder i södra Jämtland och inom delar av Härjedalen och Medelpad. Det innebär bland annat att många av Sveriges fritidshusägare får sin elenergi via deras ledningar.

Som medlemmar i Elinorr, en förening för samverkan mellan lokala elnätsbolag, har de möjlighet att nyttja ett ramavtal med Trainor. Men de vänder sig alltid till Trainor för att lösa deras specifika utbildningsbehov utöver avtalet.

- När vi ska utbilda hela grupper, och inte bara enskilda medarbetare, vill vi gärna ha utbildare som kommer till oss och håller kursen på plats. Trainor strävar alltid efter att hjälpa till och hitta bra lösningar, säger Anders Johansson.

Samtidigt är BTEA nöjda med möjligheten till webbutbildningar, vilket är särskilt praktiskt för individuell utbildning och när det geografiska avståndet är en faktor.

- Utbildning är viktigt för alla. Oavsett om man är nyanställd eller erfaren, så krävs det repetition så man alltid håller sig uppdaterad. Att gå en kurs är så mycket mer än att ”bara” få ett utbildningsbevis så det gäller att ha kunniga och engagerade kursledare, säger Anders och tillägger:

- Det är inte så lätt att exempelvis få en kurs om Elinstallationsregler att bli intressant, men det lyckades ni med! Trainors utbildare är väl insatta i branschens förändringar och nya krav, vilket gör samarbetet väldigt värdefullt.


Hur ser utbildningsbehovet ut på ditt företag?

Kontakta oss så guidar vi dig genom vårt breda utbud av kurser inom elsäkerhet och arbetsmiljö.