Alla nyheter

Maydan hittade rätt: Från SFI till elektriker

Fyra år efter flytten till Sverige från USA har Maydan Wildawski inte bara lärt sig ett nytt språk utan även hunnit utbilda sig till installationselektriker. Nu står han nu med båda fötterna stadigt i sitt nya yrke: "Jag fick jobb direkt efter praktiken".

Att studera till elektriker har gett 35-åriga Maydan från Uppsala en chans till en ny karriär. Han flyttade till Sverige från USA för 4 år sedan och efter sina SFI-studier var det dags att hitta en yrkesutbildning. Valet föll på Trainors distansutbildning till installationselektriker.

"Jag trivdes enormt bra under utbildningen. Det mest givande för mig var möjligheten att studera i min egen takt och att kunna repetera de praktiska moment jag tyckte var svåra. Att plugga hemifrån och åka till Sundsvall för labbträffarna var inga problem utan bara lärorikt och roligt.", berättar Maydan.

"Mitt råd till andra som funderar på att studera till elektriker är: Gör det!"

Väl förberedd för arbete

Under studietiden uppskattade han att Trainors utbildningsplattform gjorde det enkelt för honom att navigera genom studierna. Upplägget på kurserna och de teoretiska delarna stämde överens med de praktiska momenten och han kände sig väl förberedd när det var dags att testa sina kunskaper under den avslutande praktiken.

"Tack vare att jag satsade mycket på utbildningen så har det förberett mig bra för att komma ut på arbetsmarknaden. Jag fick jobb direkt efter praktiken på samma ställe där jag gjorde min praktik. Nu är mitt mål att klara lärlingstiden och att ta mitt ECY-certifikat", säger Maydan.

Varierande yrke

Nu när han kommit ut i arbetslivet tycker han att hans nya yrke är både varierande och intressant.

”Tiden går jättesnabbt när man arbetar för att det är så roligt och det finns alltid något nytt att lära sig. Mitt råd till andra som funderar på att studera till elektriker är: Gör det! Och ta vara på labbveckorna, de är väldigt lärorika.”


Vill du veta mer om hur du kan utbilda dig till elektriker med Trainor?

Läs mer om våra utbildningar eller kontakta oss!