Alla nyheter

Högspänning: Tryggare inspelning med Trainor

TV-serien Högspänning tar med tittaren bakom kulisserna på de arbetsplatser som ser till att försörja Sverige med energi. För att inspelningarna i de riskfyllda miljöerna ska genomföras på ett säkert sätt, valde produktionsbolaget att utbilda sina filmteam genom Trainor.

Med energibranschen i fokus har Högspänning fångat en bred publik:

- Energi och elfrågan har aldrig varit mer omdiskuterad än nu och därför kändes idén att följa denna bransch väldigt intressant. När vi började undersöka vilka olika yrkesroller som finns inom branschen, och vilka områden och personer vi genom våra partners kan följa i serien, så kändes det för oss självklart, menar Johan Andersson från produktionsbolaget Delta Studios.

Genom att följa medarbetare från Vattenfall och Skellefteå Kraft på olika arbetsplatser, från vattenkraftverk till vindturbiner och högspänningsledningar, får tittarna insyn i arbetet med att försörja landet med el – varje dag, året runt.

- Det är ett otroligt arbete som krävs och yrkena inom denna bransch är både roliga, spännande och varierade. Dessutom ökar serien allmänhetens förståelse för vad olika yrkesgrupper faktiskt gör under sina arbetsdagar, säger Johan.

Rätt utbildning ökar säkerheten
Men att arbeta i dessa riskfyllda arbetsmiljöer kräver utbildning och kunskap om elsäkerhet - även för produktionsteamen. Genom Trainors eLearning-kurser kunde de rustas med nödvändig kunskap för att arbeta säkert.

- Det är en trygghet och absolut förutsättning för teamen att ha rätt säkerhetsutbildning när de är ute och filmar. Att kunna genomföra kurserna digitalt var väldigt smidigt för våra medarbetare, eftersom de ofta befinner sig i olika delar av landet. Och nu vet vi att de är förberedda för att kunna vara ute på inspelning, avslutar han.

Högspänning streamas på Viaplay.


Hur ser utbildningsbehovet ut på ditt företag?

Kontakta oss så guidar vi dig genom vårt breda utbud av kurser inom elsäkerhet, teknik och arbetsmiljö.